За нас

Bezgluten.org не е създаден с рекламна или комерсиална цел и е насочен към хората, които се нуждаят от спазване на безглутенов хранителен режим.

Ние сме семейство Морфови и имаме дете с целиакия. Най-голямото предизвикателство за хората на безглутенова диета, е достъпа до достоверна информация за хранителните стоки в магазинната мрежа. Първоначално събрахме информацията за безглутеновите продукти като мобилно приложение, но подръжката се оказа по-сложна. Прехвърлянето му в сайт се случи благодарение на няколко семейства  и на сърцати студенит от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна – профилите медицина, Инспектори Обществено здравеопазване, Опазване и контрол на обществено здраве.

Сайтът не е финансиран от компании производители или вериги магазини.  Направен е по начин, който да бъде удобен за ползване от търсещите информация за безглутеново хранене. Продуктите са в този списък, защото имат знак „без глутен“, символ, надпис или имаме официална информация от производтел. Храните са групирани по категории и всеки продукт е отбелязан в кои супермаркети може да бъде открит. Стоките могат да бъдат търсени на сайта по име, по категория или по магазин.

Този сайт е безплатен каталог подготвен изцяло от доброволци, за това ако желаете да ни подкрепите може да допълвате нови храни ето тук.

Ние не носим отговорност ако фирмата производител направи промяна в състава на своите продукти, премахне знак, надпис или отметка. Продължавайте да четете етикетите и опаковките! Ако откриете несъответствие, може да ни сигнализиате и да приложите снимка. За връзка с нас използвайте формата за контакти.